Joomla 2.5 Slideshow created by users based hosting reviews hosing guide and ratings.
I always recommended BlueHost Reviews for my clients. How to find the best web hosting service for business websites.

Procedura despagubire auto - constatare amiabila

Procedura despagubire dauna auto ca urmare a unei intelegeri amiabile conform Normei CSA din 18/12/2008

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, art. 6 pct. 131 s-a introdus constatarea amiabila de accident, respectiv procedura prin care doi conducatori de vehicule incheie o intelegere in forma scrisa prin care convin cu privire la circumstantele producerii unui accident de circulatie in care acestia sunt implicati si din care au rezultat numai pagube materiale, ce se inregistreaza la societatea de asigurari care a emis polita de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, a carui titular este conducatorul de vehicul vinovat de producerea accidentului sau, dupa caz, proprietarul ori detinatorul acestuia.

Conform Normei CSA din 18.12.2008, formularul denumit Constatare amiabila de accident, se foloseste numai in cazul accidentelor de circulatie in urma carora se inregistreaza doar pagube materiale. Formularul constatare amiabila de accident, se inmaneaza concomitent cu polita de asigurare obligatorie. Un asigurat poate solicita, pe perioada de valabilitate a politei de asigurare, unul sau mai multe documente in cazul in care, cel pe care l-a dobandit initial, a fost folosit, instrainat ori pierdut.

Modelul de constatare amiabila de accident utilizat de societatile din domeniul asigurarilor nu trebuie sa prezinte nici un fel de modificare fata de exemplarul tip.

Formularul de constatare amiabila de accident va fi completat de catre persoanele participante la accident la toate rubricile sale, in cazul in care in urma evenimentelor rutiere s-au inregistrat numai pagube materiale.

Completarea formularului de constatare amiabila de accident se face la locul accidentului sau la sediul uneia din societatile din domeniul asigurarilor, care o inregistreaza ca avizare de dauna.

Dupa completarea formularului de constatare amiabila de accident, fiecare persoana implicata in accident va semna formularul la rubrica corespunzatoare si va retine cate un exemplar, urmand sa se adreseze la societatea din domeniul asigurarilor unde persoana vinovata de producerea accidentului, are incheiata o polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto in vigoare.

Asiguratul de raspundere civila auto, este obligat, la solicitarea reprezentantului societatii din domeniul asigurarilor unde are incheiata polita de asigurare obligatorie, sa se prezinte la solicitarea acestuia, la una din unitatile sale.

Reprezentantul societatii din domeniul asigurarilor, analizeaza descrierea evenimentului rutier, verifica indeplinirea conditiilor cumulative prevazute la art. 79 alin. (2¹) punctele a)-e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 63/2006, precum si corectitudinea intocmirii formularului de constatare amiabila de accident. Daca toate conditiile sunt indeplinite, reprezentantul societatii din domeniul asigurarilor atesta validitatea documentului prin inscrierea, in rubrica aferenta de pe verso a urmatoarelor date: numele in clar si semnatura persoanei, in calitate de reprezentant al societatii din domeniul asigurarilor, data si stampila.

Reprezentantul societatii din domeniul asigurarilor care a fost avizat despre producerea accidentului de circulatie, elibereaza celui / celor in drept o copie a formularului de constatare amiabila de accident, cu mentiunea „conform cu originalul” si procesul verbal de constatare tehnica necesara pentru introducerea vehiculului in reparatie.

Adresa sediu

Str. Calarasi, nr. 57, etaj 2, ap. 2, Sector 3, Bucuresti, la 5 minute de Piata Unirii

Adresa email

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contact

Mobil (Vodafone): 0731 089 055

Mobil (Cosmote): 0762 097 468

Fix/ fax: 021 323 31 18

Parteneri: Avocat,

Free Professional Joomla Templates designed by Hosting